logo agora versie 20191114

Dé landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk

hu blauw roodHogeschool Utrecht: Post HBO-studie Innovatief Vrijwilligersmanagement

De opleiding is ontwikkeld door het Centrum voor Arbeid & Organisatie van Hogeschool Utrecht in nauwe samenwerking met AGORA, landelijke beroepsvereniging vrijwilligerswerk. Colleges, gastlessen en workshops worden verzorgd door meerdere deskundigen uit het werkveld. Gezien de grote belangstelling zal er naar verwachting in oktober opnieuw een startmoment zijn voor deze opleiding. 

AGORA leden hebben een streepje voor, als AGORA lid ontvang je een korting van € 100,- euro. Vermeld op het aanmeldformulier dat je lid bent van AGORA.

Vrijwilligers vormen in veel organisaties een wezenlijk onderdeel van de dienstverlening. Het vrijwilligersmanagement heeft zich de afgelopen jaren binnen veel organisaties sterk geprofessionaliseerd. Toch hebben vrijwilligersmanagers behoefte aan verdere ontwikkeling van hun vak. Dat verklaart mede het grote aantal aanmeldingen voor de opleiding.
De makers van de opleiding zijn ervan overtuigd dat het vrijwilligersmanagement hierbij niet alleen de huidige werkwijzen moet aanpassen maar vooral nieuwe wegen moet durven in te slaan. De opleiding levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van de vrijwilligersmanager en de innovatie van het vrijwilligersmanagement in het algemeen.

Kijk voor de actuele kosten op de website van Hogeschool Utrecht.


Opleiding Action Learning Vrijwilligersmanagementpons

Pons Academie leidt op tot coördinatoren vrijwillige inzet zoals beschreven in het door AGORA gedragen beroepsprofiel en besteedt in de opleiding aandacht aan actuele relevante ontwikkelingen zoals (onder meer) gesignaleerd door AGORA. AGORA leden ontvangen een korting van € 200,- op de opleiding Action Learning Vrijwilligersmanagement. Vermeld op het aanmeldingsformulier dat je lid bent van AGORA.

Voor meer weten, zoals actuele kosten kijk op: ponsacademie.nl/opleiding-vrijwilligersmanagement/


Toegepaste Helderheid – Verbindende communicatie

THVerbindende Communicatie is geen techniek van anders leren communiceren of anders praten. Het gaat over inzicht in- en bewustzijn krijgen over fundamentele menselijke behoeften. Niemand hoeft te veranderen, niemand is perfect, iedereen is juist precies goed zoals hij/zij is. Verbindende Communicatie leert je om op een bewuste manier met communicatie om te gaan. Verbindende Communicatie begint met zelfbewustzijn en zelfobservatie. Je leert eerst te ontdekken hoe je zelf de communicatie faciliteert of juist verstoort. Vervolgens leer je hoe je weer in verbinding komt met jezelf wanneer je uit verbinding ging. Vanuit die plek van innerlijke helderheid leer je dan verbinding te maken met anderen. Zo simpel en zo krachtig, maar niet eenvoudig! 'Wat leeft er in mij wat leeft er in jou en hoe werkt dat dan voor ons?' is de centrale vraag bij Verbindende Communicatie. De rode draad bij Verbindende Communicatie is (zelf)empathie.

‘Wat heerlijk, om een dag zo meegenomen te worden door een enthousiaste trainer.

 Ik ontving zoveel doorkijkjes in hoe ik communiceer in mijn leven en wat daar wel en niet in werkt.

De taal van behoeften leren kennen en onderzoeken werkt voor mij heel verhelderend en praktisch.

 Ik kan het toepassen in mijn werk én in mijn privé.

De tijd vloog en ik kijk uit naar een verdiepingstraining.

Fijn om zo samen met collega coördinatoren vrijwilligerswerk stil te staan en te verdiepen.’

Klik hier voor meer informatie.


Nomade Training en Adviesnomade

Willem-Jan de Gast heeft een breed deskundigheidsaanbod voor de coördinatoren vrijwillige inzet.  

Maatschappelijke organisaties in beweging brengen en houden zodat ze hun missie nog beter kunnen vervullen. Dat is wat mij drijft als adviseur, trainer, ontwikkelaar en auteur. Wat ik de afgelopen 25 jaar heb geleerd, is dat de reis en de bestemming even belangrijk zijn. Net als bij nomaden. Die blijven op een plek zolang het daar goed toeven is. En ze trekken verder als het nodig is of als ze ergens anders kansen zien.

Zo werk ik ook: we brengen in kaart wat nu al goed gaat en werkt, en gebruiken dat om te onderzoeken waar je als persoon, team of organisatie over een tijdje wilt uitkomen. Vervolgens gaan we aan de slag om resultaat te boeken. Voor mij is het cruciaal dat we tijdens onze tocht zinvol bezig zijn én dat we er plezier in hebben.

Laat de reis beginnen, klik op: Aanbod coördinatoren – Nomade Training en Advies


blanco spacer